Mental Ridning erbjuder utbildningar i mental träning och personlig utveckling för ryttare, både online och live, med och utan häst. Vi håller också föreläsningar, workshops och clinics.

Vad är Mental Ridning?

När stress eller prestationsångest griper tag i dig som ryttare får det en dubbelt dålig effekt. Dels gör oron att all den där kunskapen som du egentligen har kring ridning tillfälligt blåser bort, samtidigt som den också rent fysiologiskt förändrar hur du rider genom att ge dig en mindre spänstig kropp, en ytligare andning och ett sämre fokus. Därtill befinner du dig på ett djur vars överlevnad hänger på att läsa av sin omgivning och som blint vill fly från situationer som gör den rädd. Det skapar en olycklig kombination.

Du har allt att vinna på att lära dig att ta kontroll över hur du tänker, känner och agerar. Våra kurser lär dig exakt det. Vi kan såklart inte garantera att dina tävlingsresultat kommer skjuta i höjden efter kursen… Men vi kan bekräfta att alla kunder som hittills gått vår halvårslånga kurs har presterat markant bättre under och även efter kursen.

Victoria.JPG

Under coachningen tog jag utvecklingssteg i verksamheten som jag länge velat ta och jag har även fått verktyg för det mentala som hjälper mig både på lång och kort sikt, toppen!

- Victoria Almgren

Individuell coachning

Om du vill ge dig själv de allra bästa förutsättningarna att förändra det längtar efter att förändra, så att du kan nå dit du drömmer om att nå, ska du genomgå vår kurs Tänk dig fri tillsammans med vår beteendevetare och coach Susanna Davidsson. Vi jobbar inte med enstaka coachsamtal då vi vet att dessa snarare är en konstgjord andning än något som bidrar med bestående förändring. Därför har vi valt att, utöver föreläsningar och workshops, bara erbjuda en 6 månader lång kurs i mental träning.

Genom att coachas av Susanna får du hjälp att bolla dina tankar och idéer, du får feedback och stöd, och ger dig själv mycket större chanser till att lyckas genom vetskapen att du under ett halvår har någon som hjälper dig framåt. Kontakta oss för att veta mer om detta upplägg och för att boka ett kostnadsfritt informationsmöte.

FÖRELÄSNINGAR OCH CLINICS

Är du och en grupp människor nyfikna på Mental Ridning eller mental träning för ryttare finns möjlighet att boka oss för föreläsningar, workshops och clinics. En föreläsning är ofta en bra introduktion om ni vill veta mer om konceptet och hur det skulle kunna hjälpa er, innan ni eventuellt går vidare med mer djupgående kurser. Vi anpassar innehållet i föreläsningarna utifrån era intressen och behov, exempel på teman vi brukar beröra är nervositet vid tävling, prestationsångest, höga krav på sig själv och att påverkas mindre av andas åsikter och beteenden. Föreläsningen varvas vid önskemål med frågeställningar ni får arbeta vidare med själva eller i grupp. Kontakta oss för att inleda en dialog om vad vi skulle inspirera och assistera er!

För er som redan har träffat oss eller som vill gå direkt in på en djupare förståelse finns möjlighet att boka clinics eller livekurser med oss. Dessa kan sträcka sig över en eller flera dagar och här kombinerar vi föreläsningar, reflektionsövningar, kroppsmedvetenhet och rid- eller markbaserade lektioner tillsammans med era hästar. Kontakta oss för fler detaljer kring upplägg och priser!

1.jpg

Susanna är en positiv och härlig människa. Genom hennes kurs och stora engagemang är jag nu på väg mot mitt stora drömmål.

- Malin Andersson

mental ridning hjälper dig att:

  • Tänk tankar som lyfter

  • Sudda ut destruktiva Prestationskrav

  • forma Drömmar som inspirerar

  • Lyfta din självbild

  • Skapa en vinnande attityd

  • Övervinna din rädsla

  • Lösa tidspusslet

Nicklas.jpg

Fantastisk kurs som lärt mig så mycket om mig själv och hjälpt mig växa som människa. Superbra!!!

- Niclas Sjöberg