fördjupa relationen till din häst
- Onlinekurser

När en människa och en häst möts på djupet, själ till själ, uppstår ett utrymme där båda parter kan växa och bli mer än de hade kunnat bli var för sig. Mentala Möten finns för att hjälpa dig och din häst att nå dit.

Vägen till en djup kontakt med hästen kan vara både lång, utmanande och ensam. Den kräver att vi människor har närvaro, självinsikt och medkänsla, vilket tyvärr oftast inte ligger naturligt för oss i dagens samhälle. Våra onlinekurser ger dig verktygen för att ta dig dit, de lär dig hur ditt sinne och dina känslor fungerar, ger dig verktyg till att ta kontroll över dina tankar, ditt mående och ditt beteende – och erbjuder ett forum där du kan diskutera och dela med likasinnade. Videolektioner om det mänskliga sinnet varvas med sammanflätningsövningar att göra tillsammans med hästen, ibland i form av traditionella stillasittande meditationer, ibland i form av mer aktiva sådana att göra exempelvis när du går jämte eller sitter på din häst.

Hästkommunikation, behandlingar och träningar

Min tvååriga utbildning hos Emelie Cajsdotter börjar närma sig sitt slut (även om det tack och lov verkar bli en minst lika lång fortsättning) och jag har nu börjat åka ut och kommunicera med samt behandla hästar utifrån det jag lärt mig där.

Första mötet jag har med en häst består i att jag talar med den samt även hjälper den med behandling eller bearbetning ifall det finns något fysiskt eller känslomässigt den vill släppa. Här utgår jag från rosenmetoden vilket är en behandlingsform som har vissa likheter med healing och kraniosakralterapi. Efter att hästen och jag haft en stund på egen hand berättar jag för människan vad som delats, och ger hen möjlighet att ställa frågor. Vi avslutar med att gemensamt komma fram till hur hästen vill gå vidare, vad vill den göra ihop med människan, vad vill den ha fokus på framöver.

Vill man sedan boka mig för mer regelrätta träningar går det fint, så länge de ligger i linje med hästens önskan. Jag är utöver lärorna från Emelie och hennes hästar utbildad instruktör i Logisk ridning, en ridstil som utgår från kroppsmedvetenhet och har även studerat belöningsbaserad träning i några år för bland annat Carolina Fransson och Angelica Hesselius.

Första mötet med en häst tar ungefär en timme och kostar 800 kr.
Efterföljande lektioner är 45 minuter och kostar 500 kr.
Milersättning tillkommer med 50 kr/milen.
Jag utgår från Brösarp i Skåne samt Gnosjö i Småland, men kör även regelbundet sträckan Malmö-Tanumshede och kan ta ekipage längs med vägen där.

Boka genom att fylla i vårt kontaktformulär eller maila mig på susanna@mentalamotiv.se

Klicka här för att komma till vår Facebooksida.

DSC_2442.JPG

Gör det gör det nu. Investera i online kursen. Jag har köpt båda online kurserna och dom är magiskt bra att göra tillsammans. Har du med hästar att göra, spelar ingen roll på vilket sätt och kurserna så otroligt värdefulla. Gör dej själv och hästarna en tjänst, gå dom. Finns ingen som Susanna. Hon får verkligen med allt. Känner mej så tacksam över att hon skapat detta ❤️
— Rebecka
Mentala Möten ORIGINAL 2.png
Jag kan varmt rekommendera Susanna om du vill ha hjälp med kommunikation med din häst. Susanna hade ett samtal med min häst och wow vad det har hjälpt mig och henne och jag har fått svar på frågor jag funderat över. Samtalet har ett djup i sig som nästan är svårt att förklara. ❤️
— Hanna
Har precis spenderat en stund som inte var så kul med min häst. Vår kommunikation kändes sådär, han kände sig nog inte hörd och lyssnad på och jag kände mig översprungen och inte heller hörd. Vi kände oss nog båda ledsna och frustrerade. Fantastiskt skönt och välgörande att kunna ta en paus och lyssna på ljudfilerna [från onlinekursen] precis i den stund när man som mest behöver det! Det hjälpte mig så mycket att skifta fokus till allt som är positivt och bra, och till att kunna släppa det som inte kändes så bra.
— Annica