Har du någon gång önskat att det fanns en manual med instruktioner över hur du funkar och med felsökning att ta till när det
inte blir som du vill?

Tänk dig fri är en självutvecklingskurs som hjälper dig förstå hur du funkar, och varför du funkar så. Utbildningen visar vad som styr det du tänker, känner och gör, samt erbjuder dig verktyg till att själv styra ditt mående, dina resultat och därmed också ditt liv.

vad är tänk dig fri?

Tänk dig fri består av en bok med texter att läsa eller lyssna på (alla texter finns inlästa på ljudfiler som medföljer vid köp), frågor att reflektera kring och skriva svar på samt avslappning-, visualisering- och meditationsövningar.

Genom materialet guidas du genom elva pedagogiska, kärnfulla och inspirerande kapitel designade så att du steg för steg kan tänka dig fri från de begränsningar som du eller andra satt över vem du är och vad du är kapabel att åstadkomma. Du blir fri att skapa mer av vad helst du önskar i ditt liv, oavsett om det är en stressfri vardag, mer frihet, högre självkänsla, mer mod eller vad helst annat som just du drömmer om.

Du kan genomgå Tänk dig fri på egen hand som ett självstudiematerial, eller guidas genom det av en coach (se kontaktuppgifter nedan).

för vem passar tänk dig fri?

Tänk dig fri vänder sig exempelvis till personer som:

  • Har en hög stressnivå och/eller lider av stressrelaterade hälsoproblem.

  • Vill prestera bättre inom någon tävlingsgren (vi arbetar bland annat mycket med ryttare, läs mer här).

  • Har svårt att finna balans mellan jobb och fritid.

  • Vill bryta återkommande mönster så som konfliktsituationer, mentala svackor eller energilöshet.

  • Behöver finna nya beteendemönster efter exempelvis en utmattningsdepression, omorganisation eller annan livsförändring.

Det bästa jag gjort inom personlig utveckling. Bättre än KBT, mindfulness, yoga etc. Dessa har också hjälpt mig och jag är positiv till även det men tänk dig fri är i en klass för sig! Vill du investera i dig själv och få bra valuta på många plan, gå tänk dig fri!
— Angelica P.

innehåll:

01 - Din programmering

Här ges du en enkel men ofantligt kraftfull modell över vad det är som styr det du gör. Modellen förklarar också varför du gång på gång kan bestämma dig för en viss förändring, men sedan i slutändan ändå inte fixa att genomföra den.

02 - Välj attityd

Här vidareutvecklas modellen från föregående kapitel till ett praktiskt verktyg som du kan applicera på dig själv och ditt liv, för att du ska kunna hantera situationer du möter på ett för dig så gynnsamt sätt som möjligt.

03 - Drömmål och perfekta dagar

I detta kapitel blir det dags att ställa in ditt mentala fokus på vad det är du vill ha mer av i din vardag. Hur ser en perfekt dag ut för dig? Vad skulle vara ett värdigt mål att sträva efter utifrån dina drömmar?

04 - Vanor

Det vi gör dag ut och dag in utan någon medveten tanke påverkar våra liv och vårt mående oändligt mycket. I detta kapitel studerar vi vad av det du gör dagligen som är bra för dig och som tar dig närmare de där perfekta dagarna och vad som tar dig i motsatt riktning. Du får även verktyg för att förändra dina vanor en gång för alla.

05 - Övertygelser

Alla styrs vi av tusentals osynliga ”lagar” eller regler över hur vi bör bete oss, vad som är rimligt att förvänta sig, hur vi bör tycka och tänka angående allt möjligt. Vissa av sakerna vi anser vara sanna är bra för oss, andra håller oss tillbaka. Här djupdyker vi i vad du är övertygad om och ifall just detta faktiskt är vad du vill styras av i ditt liv.

06 - Självbild

Vi har alla en bild av vilka vi är i olika sammanhang; hur vi är som vän, kollega, kärlekspartner och så vidare. Det intressanta är att vi beter oss som den vi tror att vi är, och att det därtill ofta är andra som definierat denna bild åt oss. Här får du själv bestämma vem du är och vilka sidor hos dig som du vill utveckla.

07 - Känslor

I dagens samhälle har de flesta av oss inte fått speciellt mycket övning i att prata om känslor, och än mindre övning i att känna sina känslor. Men bara för att vi låtsas som att de inte finns betyder det inte att de slutar påverka oss… … I detta kapitel ges du sunda strategier att förstå och möta dina känslor.

08 - KROPPEN

De flesta rör oss genom större delen av våra dagar som om vi existerade från halsen och uppåt. Vi värderar vår hjärna och vårt intellekt, men trycker ständigt undan det som vår kropp försöker berätta för oss. Att leva så gör att vi missar mängder av värdefull information, samtidigt som det starkt äventyrar vår hälsa. I detta kapitel ändrar vi på det!

09 - Rädslans Mur

Hur kan det komma sig att vi kan vara superexalterade över ett mål eller en förändring men sedan i slutändan välja att inte göra något med den? Eller att vi kan veta att vi verkligen måste göra en viss förändring för att kunna må bra, men sedan inte våga? Kanske är det för att vi är rädda för att människor inte ska acceptera eller älska oss i så fall? Här får du verktyg till att orka ta dig igenom det svåra, så att du får möta friheten på andra sidan muren av rädsla.

10 - Mentala kapaciteter

Efter att ha lärt dig massvis om dig själv och hur du funkar blir detta kapitel om mental träning en extra skjuts framåt. Lär dig hur du maximerar dina mentala kapaciteter för att själv kunna välja vilken information du tar in och påverkas av, och vilken information du stänger ute från ditt system.

11 - Magnetism

I boken sista kapitel ges du strategier för din fortsätta väg framåt. Hur kan du bli en av de där människorna som allt flyter för, som alla vill umgås eller arbeta med och som får chans efter chans presenterad för sig? Det finns genvägar, här avslöjas dem!


För mig har denna utbildning utgjort en storstädning bland övertygelser, tankar, rädslor samt värderingar jag haft om mig själv och vad jag kan prestera. Vidare har jag fått lära mig massor om hur sinnet fungerar och påverkar människan. Intressant och värdefull kunskap vilken jag kommer bära med mig resten av livet
— Joakim N.
TDF 2019 utsida.jpg

Vi som arbetar med Tänk dig fri:

sus.JPG

Susanna Davidsson

susanna@mentalamotiv.se
070-6385046

Facebooksida

rebecka beskuren.jpg

Rebecka Abrahamsson

rebeckaabrahamsson@hotmail.com
076-1621711

Facebooksida

hanna.jpg

Hanna Johansson

hanna@xplora.nu
076-838 04 98

Facebooksida


En mycket bra nyckel till att hitta sig själv på ett sätt som är hållbart. Tänk dig fri har, på riktigt, förändrat mitt liv. Ändrat mina tankar, så jag kan göra annat än att grubbla och oroa mig. Rekommenderar alla att åtminstone läsa boken, ännu hellre gå kursen. ❤
— Ida L.